Цивільне та сімейне право

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Одеса: ОДУВС
Анотація
Перша частина курсу передбачає вивчення загальних положень, які стосуються загальних засад цивільного права, джерел, особливостей цивільних правовідносин, цивільної правосуб’єктності учасників, правового статусу юридичних осіб, правового режиму об’єктів цивільного права, правочинів, представництва, строків та термінів, особистих немайнових прав фізичних осіб, також в першій частині дисципліни детально вивчається речове право, яке включає в себе право власності, право володіння чужим майном, сервітути, емфітевзис та суперфіций, а також право інтелектуальної власності. У посібнику визначається програма дисципліни “Цивільне та сімейне право”, яка вивчається студентами університету згідно з навчальним планом. У ньому відображений сучасний стан правового регулювання цивільних правовідносин в Україні, а також досягнення науки і практики цивільного права. Матеріали розроблені на правовій основі Конституції України, Цивільного кодексу України, Сімейного кодексу та іншого законодавства України, з урахуванням численних змін і доповнень до нього.
Опис
Ключові слова
цивільне право, сімейне право, Цивільний кодекс України, Сімейний кодекс України, civil law, family law, civil code of Ukraine, Family Code of Ukraine
Бібліографічний опис
Цивільне та сімейне право : навч.-метод. посіб. для підготовки до семінарських занять та виконання самостійної роботи / [ уклад.: С.В. Резніченко]. — Одеса : ОДУВС, 2017 — Ч. 1. – 2017. - 142 с.