Спадкові та суміжні з ними правовідносини в предметі цивільного права

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018-02-28
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський державний університет внутрішніх справ
Анотація
У тезах досліджується природа спадкових та суміжних з ними правовідносин у площині предмету цивільного права як соціально-правових зв'язків немайнового та майнового характеру, що грунтуються на юридичній рівності, майновій відокремленості та вільному волевиявленні їх учасників. Звертається уваага на спірні питання співвідношення публічно-правового та приватно-правового регулювання відносин у даній сфері суспільного буття.
Опис
Ключові слова
Спадкові правовідносини, суміжні правовідносини, універсальне правонаступництво, спадщина, спадкове майно, предмет цивільного права., Наследственные правоотношения, смежные правоотношения, универсальное правопреемство, наследство, наследственное имущество, предмет гражданского права, Hereditary legal relations, contiguous legal relations, universal succession, inheritance, inherited property, the subject of civil law
Бібліографічний опис
Маковій В.П., Поліщук В.В. Спадкові та суміжні з ними правовідносини в предметі цивільного права. / В.П. Маковій, В.В. Поліщук // Вплив інтеграційних тенденцій на розвиток національного права : матер. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. ( Одеса, 23 лютого 2018 р.) / За заг. ред. В.П. Маковія, О.Л. Зайцева. – Одеса, ОДУВС, 2018. – С. 111-113.